Ábrahám Edit a horvát bajnok

Edit megnyerte a középsúlyú horvát bajnokságot. Az ezüstérmet Mezősi Marina vehette birtokba. A versenyről már korábban beszámoltunk, de most nézzük meg konkrétan a 65 kg-ot!

Image

6 induló volt csak, így vegyes rendszerben zajlott a versengés. Marina egy román lánnyal kezdett, akivel már korábban mérkőzött a hajdúszoboszlói versenyen. Akkor legyőzte. Ez most sem történt másképp. Az első 3 perc után döntetlen volt az eredmény, majd 2 perc hosszabbítás után már Mezősi Marina győzelmét hirdették ki a bírók. Egy horvát riválissal is farkasszemet nézett a most súlycsoportot váltott fiatal hölgy. A horvát versenyzőt is 5 perc alatt győzte le, bírói döntéssel. Kiváló állóképessége fontos szerepet játszott. Ütő és rúgó erőben persze azért más a középsúly, de ismerve „Maja” szorgalmát, ezzel sem lehet gond.

Edit a litvánok korábban nehézsúlyban „vitézhölgyködő” versenyzőjének okozott nagy meglepetést az első körben, méghozzá 30 másodperc alatt. Egy kiválóan eltalált jobbhoroggal végleg elvette a kedvét a küzdelemtől. Ippon.

Image

A következő ellenfelet egy köríves testrúgás állította meg. A rúgást Edit fejre indította, amire fel is húzta a védekezését a horvát rivális – vesztére, hisz EB ezüstérmesünk bal lába gyomor magasságban csapódott be! Wazari, az első 3 percben.

A döntőben a két magyar lány kiváló küzdelmet mutatott be, ahonnét most Edit került ki győztesen 5 perc után, bíróival.

Gratulálunk!

Image

Related posts