A jokohamai klinika a szemétbe dobta a halott magzatokat

A Kanagawa prefektúrában lévő kórház munkatársai az abortuszok után a magzatokat a többi szemét közé dobták – ismerte el egy volt alkalmazott. Az önkormányzat és már szervek helyszíni vizsgálatot tartottak, hogy megállapítsák, követett-e el az intézmény törvénysértést.

Egy korábban az Iszezaki női klinikán dolgozó ápolónő a következőket mondta el:

– Amikor feldaraboltuk őket (a magzatokat), furcsa hangot hallattak. A csontok már kialakultak, és ezek adták ki a hangokat. A 15-16 hetes magzatoknak már a végtagjaik is kifejlődtek, így a kórházigazgató utasítására kisebb darabokra kellett őket vágnunk, mielőtt a szemétbe kerültek.

Az Iszezaki klinika egyik volt alkalmazottja is elmondta, hogy a műveletre többek között hétköznapi ollót és más szközöket használtak, mielőtt a tetemeket a hulladéktárolóba dobták. Az alkalmazott állítása szerint ez a gyakorlat összhangban állt az intézmény vezetésének utasításaival, és legalább két éve folyt zavartalanul.

Japánban a terhességet a 22. hétig engedi elvégezni a törvény, egy másik pedig kimondja, hogy a 12 hétnél idősebb magzatokat a szokásos módon el kell hamvasztani és temetni.

Csikara Szakagucsi, az egészségügyi miniszter azt mondta az eset kapcsán: „Ha igaz, amit a hírekben hallani, az szörnyű. Alapos vizsgálatra és megfelelő lépésekre lesz szükség.”

Egy páciens elmondta, hogy az intézmény mindig is „vendégektől zsúfolt volt”. A klinikát egyelőre csak egy közelmúltban fényre derült eset miatt vizsgálják, mely során bebizonyosodott, hogy egy, 12 hetesnél láthatóan fiatalabb magzatot dobtak ki a használt orvosi műszerek és eszközök tárolására szolgáló kukába.

JNN

Related posts