A japán szerető

Mi történik, ha egy japán üzletembert egy szétszórt, temperamentumos (értsd: agresszív és nem éppen választékos szóhasználatú) ausztrál geológusnőre bíznak?

Sandy Edwards ráadásul semmit sem tud a japánokról és szokásaikról. Kívülállóként mókás szituációnak hangzik, valljuk be, de a szereplők a helyzetet cseppet sem élvezik.

Senki sem tudja, miért érkezett az egyik befektetőt képviselő Tachibana Hiromitsu, és miért kíváncsi a Pilabra-sivatagra, de Sandy főnöke szerint a lehető legjobb bánásmódot érdemli. Munkájában a lány a legjobb, így ő kapja a feladatot, kalauzolja és kápráztassa el a messziről érkezett vendéget. Azonban Sandy minden kísérlete a kommunikációra kudarcot vall, ráadásul Hiro sofőrként tekint rá.

Az egyik üzemi látogatás során Hiromitsunak egy különleges kőzetet mutatnak meg. Azonnal a helyhez akar menni, ahol találták. A szakértők próbálják tudtára adni, hogy a semmi közepén van, de a elhatározta magát, s azt is, hogy sofőrje Sandy Edwards lesz. Több órányi utazás után elérnek a célhoz, ám a japán vendég tovább akar menni. A sivatag homokjában pár kilométer után elakadnak… Hiro reggelre megoldja a saját maga okozta problémát, így hamar szabadultak a sivatag fogságából. A jóképű japán üzletember elhatározza: többet akar látni Ausztráliából… A sivatagi kaland utáni ebéd közelebb hozta a két egymásnak ellenszenves idegent…

Szemtanúi lehetünk annak, ahogyan egy japán megérteti saját kis világát és szokásait egy teljesen idegennel, miközben szoros érzelmi kapcsolat alakul ki közöttük. Nem várt fordulatokkal, drámával, és néhány vicces helyzettel tarkított romantikus filmet nyújt nekünk Sue Brooks rendező. Alkotása számtalan díjat besöpört Ausztráliában, így a legjobb film, színésznő és rendezés díját is magáénak tudhatja.

Molnár András

 

A japán szerető

színes, feliratos ausztrál filmdráma, 105 perc, 2003

12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Dolby Digital

rendező: Sue Brooks

forgatókönyvíró: Alison Tilson

operatőr: Ian Baker

zene: Elizabeth Drake

vágó: Jill Bilcock

főszereplők:

Toni Collette (Sandy Edwards)

Gotaro Tsunashima (Tachibana Hiromitsu)

Related posts