A diákok egyest kaptak, amiért egyetértettek a japán misszióval

Egy Aicsi prefektúrában működő középiskola tanára komoly bajba került, miután megkérdezte diákjait, mi a véleményük az Irakba küldött japán hadtestről. Aki egyetértett a küldetéssel, az nulla pontot kapott – derült ki.
Takejuki Kodzsima, a Komeitó párt tagja hívta fel a figyelmet az ellentmondásos kérdésre a tesztben a prefektúra oktatási bizottságának ülésén.
A bizottság tudomására jutott, hogy milyen kérdéseket tett fel a tanár, és felszólította a munkaadó iskolát, hogy fejlesszen e gyakorlaton.
A tesztet, amelyen az ominózus kérdés is szerepelt a múlt hónapban írták. A történelemtanár az osztályának olyan kérdéseket is feltett, amelyek az általános tesztkérdések listáján nem szerepeltek – például hogy mi a véleményük az iraki háborúról.
A teszt megírása után a tanár kiosztotta a helyes válaszokat tartalmazó listát, illetve az egyes válaszokhoz tartozó pontszámot. A hibásnak számító „támogatom a csapatok Irakba küldését” nulla, míg az azt ellenző válasz öt pontot ért.
A teszt után több szülő tett panaszt a prefektúra oktatási szerveinél. A tanár megígérte, hogy a jövőben semmilyen pontozást nem fog használni ezeknél a kérdéseknél.

Mainichi Shimbun

Related posts