A bíróság felmentette a metrón molesztáló férfit

Az oszakai feljebbviteli bíróság az első fokú ítélettel szemben felmentett egy molesztálással vádolt férfit azzal az indokkal, hogy nem hisznek az áldozat vallomásának.

„Nem fogadjuk el a vallomást, mert az áldozat rendszeresen és életszerűtlen módon megváltoztatta azt.” – mondta Takikava Josimicsi bíró a tárgyaláson.

A rendőrség még január 27-én tartóztatta le a férfit, azzal a gyanúval, hogy az áldozat lába közé nyomta a térdét egy 18 éves diáklánynak az oszakai metrón.

A férfi elutasította a vádalkut, így több mint öt hónapot töltött előzetes letartóztatásban. Az Oszakai Kerületi Bíróság első fokon négy hónapra ítélte, melyet öt évre felfüggesztettek. Akkor még úgy ítélte meg a bíróság, hogy alány vallomása hiteles.

– Hosszú út vezetett idáig – nyilatkozta a férfi a tárgyalást követően. – Hittem benne, hogy helyes döntés születik, de azért nagyon aggódtam.

Ügyvédje elmondta: „A vizsgálatok során végig úgy bántak vele, mint egy bűnözővel, egyszerűen mindent elhittek, amit a lány mondott nekik. Az első fokú bíróság érzelmi alapon fogadta el ezt a hanyag vizsgálatot.”

Kyodo

Related posts