Tavaszi tekercs édes-savanyú szósszal
Gyorsan összedobható előétel, ha a rákrudacskákat kihagyod belőle, még vega is.
- 100 g szurimi (rákrudacska)
- 1 kisebb kígyóuborka, julienne-re vágva
- 1-1 piros és zöld kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva
- pár szál friss koriander
- két szál újhagyma zöld része, vékony karikára vágva
- negyed kocka tofu vékony csíkokra vágva, egész kevés szójaszószban 2 percig főzve
- 50 g babcsíra
- rántotta 4 tojásból, egyenként elkészítve
- 4 tavaszi tekercs tésztalap
- 4 nori
- kevcés vízben elkevert tápiókaliszt a tekercs lezárásához
- 1 kanál tamarindusz sűrítmény 3 kanál vízben elkeverve
- 1-2 kanál cukor
- 1 kanál szójaszósz
A tamarinduszt keverd el a cukorral és a szójaszósszal, majd alacsony lángon forrald fel. Helyezd a tésztalapot egy konyharuhára vagy makiszura. Tegyél rá egy lap norit, majd egy adag tojásrántottát. Erre jöhet az egyik szélére az uborka, szurimi, koriander és a többi hozzávaló. Ezután – akárcsak a makit vagy a rétest – óvatosan tekerd fel az egészet. A tésztát a keményítős vízzel ragaszd le.
Ezután vékony pengéjű, éles késsel vágd a tekercset 6-8 szeletre, önts rá egy keveset a szószból és azonnal tálald.