Sertésborda rebarbarával
- 2 kg sertésborda
- a páchoz:
- 2 kanál olaj
- 4 gerezd fokhagyma apróra zúzva
- 2 kanál reszelt gyömbér
- 1 kanál szójaszósz
- 1 teáskanál őrölt bors
- rebarbara szósz:
- 4 dl csirkeleves
- 1 dl szaké vagy száraz fehérbor
- 2 kanál méz
- 250g rebarbara (a végeit vágd le)
- 3 kanál hoisin szósz
- 3 kanál cukor
- 2 kanál almaecet
Készítsd el a páclevet: a húsról szedd le a zsíros részeket. A forró vokban több részletben pirítsd meg az olajon a húst.Ha mindet megpirítottad, tedd az összeset egy nagy, lapos tálba, add hozzá a fokhagymát, gyömbért, szójaszószt és borsot, valamint 1 dl levest. Tartsd a hűtőben legalább egy órán át, ha nem lepi el a pác a húst, néha forgasd meg.
A rebarbara szósz elkészítése: a maradék 3 dl csirkelevest keverd el a szakéval és a mézzel, tedd bele a 2 centisre vágott rebarbarát. Forrald egy-másfél órán át, amíg megpuhul.
A rebarbarát ezután turmixold le.
A húst tedd egy serpenyőbe, önts rá egy csésze főzőlevet és a páclevet, majd alacsony lángon kezdd főzni. Időnként keverd meg. 10-12 perc elteltével add hozzá a rebarbarát és a többi hozzávalót. Forrald fel, főzd tovább 5 percig. Figyelj, oda ne égjen.
Forró rizzsel tálald.