93% szeretné, hogy a rendőrség hozzájuthasson a nemi bűnözőkről szóló információkhoz

Egy, a Yomiuri Shimbun által végzett felméréskor a megkérdezettek (3000 fő) 93%-a azt mondta, szeretne egy olyan rendszert, ami képessé tenné a rendőrséget arra, hogy információkhoz jusson a szexuális bűncselekményt elkövetett elítéltekről, hogy megakadályozza őket újabb bűntett elkövetésében, miután kiszabadultak.

A válaszolók 56%-a szeretné, hogy értesítsék a lakosokat, ha egy kiszabadult elítélt nemi bűnöző lakik a szomszédságukban, és hogy a bűnözők címeinek listáját mindenki számára elérhetővé tegyék.
Az Igazságügyi Minisztérium beleegyezett abba, hogy a kisgyermekekkel szemben súlyos szexuális bűncselekményt elkövetettek címeinek listáját, miután kiszabadultak a börtönből, átadja a Nemzeti Rendőrségnek. A döntést annak a narai általános iskolás kislánynak az esete sürgette, akit egy 36 éves férfi még novemberben elrabolt, a szexuális bántalmazásról kazettát készített, majd megölt. 
A tanácsadók nem javasolják, hogy azok a lakosok is megkapják az információt, akiknek szomszédjukká váltak a volt bűnözők.

Yomiuri Shimbun

Related posts