37. japán bajnokság

A NPO Shinkyokushin szervezet ősszel rendezi a 37. súlycsoport nélküli japán bajnokságot. A verseny Tokióban lesz, október 8-9-én.

Image

Általában 128-as tábláról indulnak a versenyzők, jobbára egy-egy külföldi indulóval. Általában ez az év legfontosabb japán kyokushin eseménye. Idén kivételesen nem így történt, hisz nemrég zajlott Oszakában a világkupa, ahol az európai csapat tagjaként 2 magyar is versenyzett. (Szövetes Veronika, Török Dániel).

Image

A tavalyi verseny – 36. Open Japan Tournament – a következőképpen alakult:

1. Takayuki Tsukakoshi
2. Naohiro Nomoto
3. Kazuhito Yamada
4. Sotoshi Niiho
5. Kou Tanigawa
6. Norichika Tsukamoto
7. Yoshitaka Sato
8. Tsuyoshi Takezawa

Image

Minden nevet jól ismerünk, többjüknek vannak kapcsolódásai honi karatékáinkhoz. A bajnok Tsukakoshi Török Dániel riválisa volt a világkupán, és igen vitathatóan, 9 perc után, a japán bírók Takayuki Tsukakoshit látták jobbnak.

Kazuhito Yamada a 3 helyezett – középsúlyban bajnok – Fujita Shingo edzőpartnere, aki Stefi és Dani barátja, segítője volt a világkupán. Tanigawa már járt kis hazánkban, Agócs Tibor jó barátja. Tsukamotót, a világbajnokot nem kell bemutatnunk: a magyar csapat jó barátja, már interjút is készítettünk vele a Szaku magazinban. Yoshitaka Sato pedig Stefanovics Jószef riválisa volt a VB-n, de a magyar fiú útját állta.

Image

Fotók: 36. Japán Bajnokság – www.shinkyokushinkai.co.jp

Related posts