Kezdőlap Rovatok Küzdősport Utánpótlás Magyar bajnokság Gyöngyösön
Több mint 260 versenyző lépett küzdőtérre. Jól szervezett versenyen, 5 küzdőtéren vetélkedtek a Magyar bajnoki helyezésekért a 18 év alattiak. A versenyen megjelent szervezetünk alapítója- Shihan Furkó Kálmán, aki közelmúltbéli betegségéből épült fel. Akár csak Magna Gergő, aki szintén jelen volt.
A versenyt Gyöngyös város polgármester nyitotta meg. Több ügyes versenyző lépett tatamira, és tapasztalható a gyermek, serdülő küzdők technikai fejlődése. Egyre jobb technikai és taktikai megoldásokat alkalmaznak, többször igen magas szinten. Ezek néha nem tökéletes befejezésűek, de véleményem szerint a bíráknak ezeket akkor is díjazni kell, hisz ezzel is ösztönözhetik a fiatalokat. Jól láthatóan a különböző gyorsasági képességek is egyre jobbak.
Ezt a fejlődést természetesen folytatni kell az ifi- junior korosztályban is, ahol azonban már egyes küzdelek szakmai színvonala elveszik a kondícionális képességekben. Néhol túl soka a fogás, lökés, tolás, amit nem szabad engedni, és mindent meg kell tenni a lehető legtisztább küzdelem érdekében. Néhol a versenyzők nem merik felvállalni a jó technikai megoldásokat, mert azokat csak alacsonyabb frekvenciánál és iramnál tudják a küzdelembe illeszteni. Viszont ha a partnerük magasabb iramot diktál, nem teszik meg, hogy ne tartsák vele ezt, a vereségtől tartva. Mindenképpen fejleszteni kell a 14-18 év közöttiek technikai, taktikai tudását.
Kiemelkedett a mezőnyből a Castrum Sc, a Siófok, a Jászberényi Yakuzák és a Victory Martfű versenyzői, akik a legeredményesebbeknek bizonyultak. A junior válogatottak mind jól szerepeltek, és a szakvezetők már figyelték az utolsó éves ifi küzdőket is, hogy ki kerülhet be jövőre a nemzeti keretbe.
Gratulálunk a szervezőknek és a versenyzőknek is.

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 212 vendég böngészi
Linkek