http://www.kutatokejszakaja.hu/2…/esemenynaptar/esemeny.php…

Szervező: Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Budapest)

Cím: 1101 Budapest, Hungária krt. 9-11. (NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (1101 Budapest, Hungária krt. 9-11.) 2. épület, Könyvtár, EISZ-kabinet) -

Tengerészek játszótere : az Ázsiai-csendes-óceáni régió biztonságpolitikai viszonyai és napjaink kihívásai

Annak, akit érdekelnek napjaink globális biztonsági folyamatai, Kelet-Ázsia egyre kikerülhetetlenebb régióként bukkan fel a szakfolyóiratok cikkei, vagy hírfolyamok hasábjai között. A nagy földrajzi távolság ellenére egyre inkább a világviszonylatok meghatározó területeként kell tekintenünk a térségre, nem utolsó sorban gazdasági, kereskedelmi jelentősége kapcsán, de akár annak tudatában is, hogy az Ázsiai-csendes-óceáni régióban koncentrálódik a Föld lakosságának több mint a fele.

Az előadás célja, hogy átfogó és rendszerezett képet adjon a térség biztonságpolitikai viszonyairól, az egyes szereplők haderőfejlesztéseinek és szerepváltozásainak jelenlegi irányairól. Szeretném, ha az előadás segítene a hallgatóságnak otthonosabban mozogni olyan aktuális témákban, mint a Dél-Kínai tengeri szigetviták, a Koreai félszigeten zajló problémák, illetve a japán-kínai szigetvita. A feszültséggócok történelmi előzményeinek és napjaink folyamatainak áttekintése segíthet elgondolkodnunk a jövőbeli kilátások és forgatókönyvek kapcsán.

A Campusra való belépéshez személyi igazolvány szükséges!

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)