Toru Okamoto újra tatamira lépett

Az ex-világbajnok nagyon sok eredményt tudhat magáénak. Nagy sok alkalommal került a legjobb 8-ba, illetve a dobogóra az összjapán bajnokságon, és mindezt még az egységes verseny idején is képes volt elérni. Később abszolút japán bajnoki címet is nyert. Legismertebb eredménye, hogy az IKO 2 szervezet utolsó előtti VB-je alkalmával világbajnoki címet szerzett. Mindez 1999-ben volt, és a fináléban a török származású, német színekben versenyző Baczak elé állított megoldhatatlan feladatot.
Baczak előtte az akkori címvédőt, Tsukamotót múlta felül. Okamoto járt magyarországon, méghozzá a VB felkészülésének egy hetét végezte el nálunk az 1999-es pécsi edzőtáborban. Ekkor volt szerencsém többször párban tréningezni a nem szokványos japán stílusban bunyozó versenyzővel. A 2002-es Atlatic Cup japán bajnokságon a bíróm volt, és a sayonara party-n azt mondta, hogy folyamatosan edzésben van és gyakran gondol a visszatérésre (a VB után visszavonult). Most meg is tette!
Shihan Akira Masuda szervezte a Tokyio Opent, május 23.-án, amire engem is meghívott, de sajnos kéztörésem miatt nem volt lehetőségem kiutazni. A 70 kg-ot és a 80 kg-ot is olyan versenyző nyerte, akit én a 8-ban, illetve a 4-ben 2002-ben legyőztem. Az Open kategóriában Shihan Masuda tanítványa, Akijoshi állhatott a dobogó harmadik fokára – vele nagyon jó barátságot kötöttem a Masuda dojo vendégeként. Egy technikás, elszánt versenyző.
A második a Nishida dojo karatékája, Tanigawa egyik pertnere, Onodera lett. Vele vívtam az Atletic Cup fináléját, nagyon jó versenyző. Erről sensei Bogdán Olivérék is tudnának mesélni, hisz ők később két hétig tréningeztek vele.
A versenyt Toru Okamoto, a 99′ évi világbajnok nyerte.

Related posts