Thai tápiókapuding

Édesség tápiókagyöngyből, kókusztejjel.

  • 1 csésze tápiókagyöngy
  • 6 csésze víz
  • 1 csésze kókusztej
  • 1 csésze cukor
  • csipetnyi só
  • 2 csésze egzotikus gyümölcs (pl. licsi)
  • az öntethez
  • 1 csésze kókusztej
  • fél csésze cukor

Egy nagyobb lábasban áztasd be a tápiókagyöngyöt a vízben. 15 perc múlva forrald fel, közben állandóan kevergesd, nehogy az aljára ragadjon. Addig főzd alacsony lángon, amíg a gyöngyök megpuhulnak és áttetszővé válnak. Ekkor add hozzá a kókusztejet, a cukrot és egy kevés sót (még jobb, ha nátrium-glutamátot használsz). Keverd meg, vedd le a tűzről, öntsd bele a gyümölcsöt.

Merd pudingos csészékbe, a tetején az öntet elkevert hozzávalóival tálald.

Melegen is fogyasztható.

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések