Thai baracksaláta
Még a baracksaláták között is ritka, hogy thai hozzávalókkal házasítják. Mindig olyan zöldéggel egészítsd ki, amineképp szezonja van.
- 6 barack vagy nektarin
- 2 kaliforniai paprika
- egy marék friss korianderzöld, apróra vágva
- 4 csésze (kb. egy liter) vegyes salátának való zöldég
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma, zúzva
- 4 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál halszósz
- 1 teáskanál er?s chiliszósz
- 2 teáskanál olaj
- 1 teáskanál szezámolaj
Keverd el a cukrot, gyömbért, fokhagymát, citromlét, halszósztés a
chiliszószt. Add hozzá a kétféle olajat. Ezt az öntetet napokig
tárolhatod a h?t?ben, deérdemes közvetlenül fogyasztás el?tt a
salátára önteni. Tálalás el?tt hámozd meg a barackot (ha lehet, friss
gyümölcsb?l készítsd), vágd félbeés vedd ki a magot. A félbevágott
barackot vágd vékony szeletekre. Tedd egy tálba. A paprikát magozd ki,
a húsát vágd kockára. Add a barackhozés öntsd le az öntettel.
Tálaláskor a vegyes salátából tegyél minden tányérra, majd önts rá a barackos-paprikás öntetb?l.