Szendai Tanabata

Augusztus hatodika és nyolcadika között kerül megrendezésre a Tóhoku-vidék három nagy fesztiváljának egyike, a Szendai Tanabata macuri.

https://szaku.hu/wp-content/uploads/2022/03/*.jpg height=”149″ width=”199″ />

 

 

A helyszín a Mijagi megyei Szendai egész városa, de f?leg a Csúó-dóri (F? utca), a Higashi Icsibancsó dóri és a Simin-hiroba tér.

Óriási és leny?göz? bambuszból és szaszatakénak hívott papírból készült dekorációkat lógatnak a Szendai állomás árkádjaira és mindenfelé a városban.

Bár országszerte július hetedikén ünneplik a Tanabatát, Szendaiban augusztusra tették az ünnepet, a holdnaptár szerint.

Az itteni ünnepség egyik jellegzetes pontja a hét dísz, melyekre imákat, kéréseket írnak: tanulásban haladásért, a család jóllétéért, jó egészségért, hosszú életért, virágzó üzletért, nagy fogásért és gazdag aratásért imádkoznak az emberek. Ezeknek különböz? alakjuk lehet, de minden dísz papírból készül.

 

https://szaku.hu/wp-content/uploads/2022/03/*.jpg />

A Szendai Tanabata négyszáz éves múlttal rendelkezik. Date Maszamune, a Szendai-klán hadiura idején tartották az els?t, ám csak 1928 óta tartják ennyire grandiózus formában.

A második világháború idején természetesen elmaradt, ám utána rögtön felélesztették a hagyományt. Így n?tte ki magát a Szendai fesztivál az ország legnagyobb fesztiváljává, és a Tóhoku-vidék egyik leglátványosabb turisztikai attrakciójává.

Related posts

Kommentelj