Spenótos halleves miszóval
- 2 kanál szezámolaj
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 apróra vágott hagyma
- 1 sárgarépa vékony csíkokra vágva
- 250 g tengeri hal apró cafatokra vágva
- 5-6 friss spenótlevél vékony csíkokra vágva
- 3 kanál miszó
- 1 csomag tofu kockára vágva
- 1 szál újhagyma apróra vágva
.
Egy lábasban hevítsd fel az olajat, pirítsd meg benne a fokhagymát, gyömbért, hagymátés sárgarépát. Amikor a hagyma övegesé válik, önts rá másfél liter vizet. Forrald fel, majd alacsony lángon f?zd 20 percig. Az elpárolgó vizet pótold. Add hozzá a halat, tofutés spenótot, párold három percig, majd add hozzá a kevés hideg vízben elkevert miszót. Apróra vágott újhagymával tálald.
.