Savanyú halleves

Népszerű thai leves, mely eredetileg édesvízi halból készült – intenzív fűszerezése miatt használhatunk hozzá heringtől pontyig szinte bármit.

  • 600-700 g hal
  • 4 csésze hallé (halászlékocka nem jó, használhatsz csirkelevest vagy húsleveskockát)
  • 3 teáskanál currypaszta
  • 3 kanál halszósz
  • 1 kanál tamarindusz sürítmény három kanál vízzel elkeverve
  • 1 kanál cukor
  • 2 csésze vegyes zöldség, falatokra vágva

Ha friss halat vásároltál, pucold meg, fejezd le, belezd és filézd ki.

Forrald fel a hallét (vizet, húslevest), és tedd bele az összes hozzávalót, kivéve a halat. Amikor újra felforrt, tedd bele a halszeleteket, és alacsony lángon főzd puhára.

Gyakran fogyasztják úgy, hogy a levét kis csészékben, a halat pedig külön tányérra merve, esetleg rizzsel vagy tésztával tálalják.

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések