Ropogós bőrű csirke

  • 1 egész csirke
  • 1 kanál ecet
  • 2 kanál szójaszósz
  • 2 kanál méz
  • 1 kanál rizsbor vagy száraz fehérbor
  • 1 kanál melasz (elhagyható)
  • 2 kanál liszt
  • mogyoróolaj a sütéshez

Egy nagy lábasban önts a csirkére annyi forró vizet, amennyi félig ellepi. Fedő alatt 45-60 percig párold, amíg teljesen megpuhul. Ezután vedd ki a vízből, óvatosan darabold fel, csepegtesd le, és egy papírtörlővel töröld szárazra. Keverd össze az ecetet, szójaszószt, mézet, rizsbort és melaszt. A szósszal egyenletesen kend be a húsokat, majd egy jól szellőző helyen hagyd megszáradni (fél óráig). Ezután kend be még egyszer a maradék szósszal és ismét hagyd megszáradni. A lisztben keverj el egy kevés sót, és dörzsöld bele a csirke bőrébe. A forró mogyoróolajban süsd ropogósra (mivel a csirke már puha, csak addig süsd, amíg a hús felszíne megpirul), majd a következő keverékekbe mártogatva fogyaszd forró rizzsel:

Fahéjas „mártás”

  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • fél teáskanál őrölt bors
  • csipetnyi só

Keverd el alaposan a hozzávalókat és egy kis tálkában tálald a húshoz.
Mártogathatod hoisin szószba vagy japán borsba is.

Kapcsolódó bejegyzések