Rizspiláf shiitake gombával

  • 1 csésze forrásban lévő víz
  • 5 dkg szárított shiitake gomba
  • ¾ csésze vadrizs
  • 1 kiskanál szezámolaj
  • ½ csésze apróra vágott hagyma
  • ¾ csésze hosszúszemű rizs
  • 3 kanál alacsony sótartalmú szójaszósz
  • 5 kanál olaj nélkül pirított szezámmag

A gombára öntsd a forró vizet, takard le és hagyd állni 20 percig. Utána vedd ki a gombát a vízből (a vizet őrizd meg). A vízhez adj hozzá annyit, hogy összesen 3 csészényi legyen. A gomba szárát távolítsd el, a kalapokat vágd vékonyra.

A vadrizst öblítsd le háromszor. Egy edényben forró olajon pirítsd 5 percig a gombát és a hagymát. Add hozzá a gombás vizet, forrald fel és tedd bele a vadrizst.

Fedd le az egészet, és takarék lángon párold 40 percig. Keverd bele a hosszúszemű rizst, ismét fedd le és párold további 20 percig. Szójaszósszal ízesítsd, tálaláskor szórd meg a szézámmaggal.

Kapcsolódó bejegyzések