Paradicsomleves tojásvirággal

Gyorsan elkészíthető paradicsomleves, szójaszósszal keletiesítve.

  • 4 paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 kanál olaj
  • 1 liter csirkeleves
  • csipetnyi nátrium-glutamát vagy 1 kanál világos szójaszósz
  • 1 felvert tojás

A paradicsom héján ejts egy-két vágást, majd dobd egy percre forró vízbe. Hideg vízben öblítsd le, majd miután kihűlt, hámozd meg. Szeleteld fel. A hagymát vágd nyolcadokra. A levest melegítsd fel, alacsony lángon főzd benne 20 percig a paradicsomot és a hagymát, majd fűszerezd. Ízlés szerint tehetsz még bele sót vagy borsot. Cégül lassan csorgasd bele a tojást, miközben folyamatosan kevered a levest.

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések