Mizore nabe

Image

  • 3 szelet lazacfilé
  • egy közepes jégcsapretek
  • 1 egész bambuszrügy főzve (a konzerv általában meg van főzve) vagy 100 g szeletelt bambuszrügy
  • 100 g aranygomba
  • 10 centi szárított alga (konbu), vagy 1 kanál hidzsiki alga vagy 1 dl dasi
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • pár csepp szezámolaj
  • 3 kanál szójaszósz
  • 3 kanál mirin
  • 1 kanál szaké vagy fehérbor

A lazacot vágd falatokra. Keverd el a szakét, 2-2 kanál mirint és szójaszószt, majd ebben a lében pácold a lazacot legalább fél óráig.

Egy serpenyőben kevés olajon nagy lángon süsd meg a lazacot (kb. 3 perc alatt kész). A bambuszt – ha egészben van – szeld fel vékony csíkokra. A gomba közös törzsét vágd le, a szálakat szedd szét. A jégcsapretket hámozd meg és reszeld le. A szárított algát vagy dasit tedd egy csésze vízzel egy kis lábasba, és kis lángon forrald fel. Öntsd hozzá a reszelt retket (a levével együtt). Adj hozzá 1-1 kanál szójaszószt és mirint. Amikor ismét felforrt, add hozzá a bambuszrügyet, a gombát és a sült lazacot.

Forrón tálald. Ha kietted a levesből a sűrűjét, a megmaradt folyadékhoz rizssüteményt vagy rizsgombócot fogyasztva új ételt készíthetsz.

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések