Miszoleves változatok I.

Hagyományos, „vakame to tofu no miszosiru”

  • 20g vakame alga
  • 1 csomag tofu
  • 8 dl dasi
  • 3 teáskanál miszo

Öblítsd le a vakamét, majd áztasd 10-15 percig. Csepegtesd le, és vágd 2 centis darabokra. A tofut is vágd kockára.

Forrald fel a dasit, tedd bele a vakamét és a tofut. Lassú lángon forrald 1-2 percig. A miszót tedd egy csészébe, merj rá 2 kanál forró dasit és alaposan keverd el (vagy tedd egy szűrőbe és a dasiba mártva egy kanállal lassan paszírozd az edénybe).  Miután a miszo belekerült a levesbe, ne hagyd, hogy ismét felforrjon. Négy előmelegített csészébe merd a levest, a tofut és az algát egyenletesen elosztva. Forrón tálald.

 

Fórum a japán ételekről

Related posts