2. tojásos maki
 Sima rántotta is megteszi, de úgy az igazi, ha két tojásonként egy evőkanál mirint is belekeversz.  
 2.a (ez nem kifejezetten maki, de jól mutat pár darab a maki-falatkák közt)
 Ha van szögletes rántotta-sütőd, öntsd ki tojással, majd szinte azonnal, hogy az alsó egy milliméter megdermed, a felét hajtsd rá a másik felére. A felszabaduló részbe folyasd bele a szilárd rész felett lévő, még folyékony felvert tojást. Addig ismételd a folyamatot, amíg elfogy a folyékony tojás. Alternatív megoldásként megteszi a hagyományos serpenyő is. Próbáld ki: egyszerre csak a lehető legkevesebb tojást csorgasd a serpenyőbe, úgy, hogy épp elfedje az edény alját. A papírvékony rántottát óvatosan tedd egy tányérra. Ismételd meg a műveletet minél többször (ameddig tart a tojás), az egyes szeleteket helyezd egymásra.
 Ha kihűlt, a "tortából" vágj nagyjából 2×5 centis téglalapokat. Az így kapott tégla alakú tojást kösd át egy vékony nori-csíkkal, esetleg egy darabka újhagymaszárral.  
 3. vega maki
 Használd a fantáziád – egy budapesti étterem például párolt karalábét és répát használ tölteléknek. Némi túlzással elmondható, hogy bármilyen zöldséget fel lehet használni a célra (uborka, jégcsapretek, cukkini – amit csak lehet, nyersen tegyél a makiba). Az egyik legjobb töltelék talán a gomba: piríts meg egy keveset vajon (nagy lángon, ne hagyd, hogy levet eresszen. Ha mégis, egy szűrővel csepegtesd le, ne áztassa el a rizst, pláne a norit). Ha van szárított shiitake gombát, egy keveset áztass be vízbe, majd süsd meg a többi gombával. Használhatsz szárított hazai gombákat (vargánya, rókagomba stb.) is. 
 Haladók olyan tekercset is készíthetnek, amely nem kívül hordja az algát: a makiszura kenj először rizst, majd utána fektesd rá a norit – és innét már mehet a megszokott módon. Akkor lesz szép az ilyen maki, ha a rizsed eléggé ragacsos, de még egyben maradnak a szemek. A végén meghempergetheted fekete-fehér szezámmag-keverékben. 
 Végül tedd az egészet az ágyadra, amin egy kék takaró van. Arra rakd – hanyattfekve – az akvárium lámpáját. Erre jöhet az alacsony japán asztal füstüveggel. Ha jól csináltad, ehhez hasonló képet kapsz:  
   
  
 
   
 :))))))))) 
   
 Fórum a japán ételekről 
   
   
   
   
  A recept hozzávalóit megvásárolhatod webáruházunkban:
  makiszu, bambuszszőnyeg maki (szusitekercs) készítéshez
  makiszu, bambuszszőnyeg maki (szusitekercs) készítéshez   
  nori (algalapok) 10 lap
  nori (algalapok) 10 lap   
  Szusirizs Minori
 Szusirizs Minori   
  szusirizs-por
 szusirizs-por   
  ecetes gyömbér
 ecetes gyömbér   
  vaszabi (japán torma)
 vaszabi (japán torma)   
  szójaszósz "Jamasza" 150ml
 szójaszósz "Jamasza" 150ml   
 Rendeld meg egyben, kedvezményes áron, 6000Ft-ért itt!