Kyokushin összecsapások Hajdúszoboszlón – érdekességek

Újra itt egy kyokushin verseny kis hazánkban, igen sűrű a program az utóbbi időben. Most végre a seniorok is tatamira léphetnek. Itthon ez az egyetlen senior verseny az évben, egy jó lehetőség azoknak, akik 35 vagy 45 éves koruk után is vállalják egy kyokushin küzdelem kihívásait. Tatamira lépnek a felnőtt „A” és „C” kategóriás küzdők, valamint a formagyakorlat versenyzők második vonala.

Image

Rózsa 2004-ben a junior japán bajnokságon

A seniorok között nevezett a pécsi klub vezetője, egy igazi régi karatéka, aki minden évben szerepel az elszánt indulók között: sensei Garas József.

A 35 év feletti korcsoportban újra láthatjuk a küzdőtéren a hajdani kiváló nehézsúlyú bajnokot, Dévényi Tamást.

A felnőttek közt a hölgykoszorúban ott van több válogatott kiválóság. Bartók Júlia, aki feltehetően a könnyűsúly egyeduralkodója lesz a jövőben, hisz riválisa – az itt szintén induló – Mezősi Marina immáron a középsúlyban csillogtatja tudását és elszántságát. De ott sem lesz megfelelő ellenfél nélkül, hisz a kategória jelenlegi magyar bajnoka, Ábrahám Edit szintén nevezett a megmérettetésre.

A férfiaknál a könnyűsúly igazán parádés mezőnnyel indul, hisz Európa legjobbjaiból mindössze a bolgár Popov hiányzik, bár ő a kontinens-bajnok. De ott lesz a hazai cím védője, az Eb ezüstérmes ifj. Nemes József. És ott lesz klubtársa, a szintén Nemes-tanítvány Rózsa Gábor is, aki Eb bronzérmes, és a napokban megnyerte az MKSZ Magyar Bajnokságot. És ott lesz az 1. Magyar Kyokushin Super Fight győztese, Búzás Gábor is, aki a két fiú legnagyobb hazai riválisa.

A középsúly sem lesz mentes európa-bajnoki helyezettől, sőt maga a bajnok, a román Illias Marius is ellátogat hazánkba. Vele próbálja majd felvenni a versenyt az ifjú kapuvári Bak Sándor. És még egy név – reméljük, nem csak fellángolás, hanem ismét a tatamik rendszeres vendége lesz -: a junior Európa-bajnok, a debreceni Tokaji Norbert, akit az elmúlt évben nélkülöznünk kellett.

Image

Marius a VB-n

Az Open kategóriában is lesz Eb-versenyző, hisz a koppenhágai bronzérmes, Fülöp Roland is indul, az Agócs Dojóból, Jászberényből. Ott is lesz egy ifjú titán, aki a szárnyait próbálgatja, nem is eredménytelenül, mégpedig Tréki Tamás személyében.

Lesznek „C” kategóriás, felnőtt küzdelmek is, valamit kata verseny, ahol ifik és juniorok is szerepelhetnek.

Jó csaták elé nézünk, tisztelt Kyokushin rajongók.

És akinek ez nem elég, az megnézheti sensei Szabó Tamás bemutatóját, ami igazi csemegének igérkezik!

Related posts