Kuih Kapit (kókuszos thai sütemény)
Hagyományos kókuszos bet?tészta… 🙂 A kínai újév során szokták fogyasztani.
- 100g rizsliszt
- 300g finomliszt
- 150g cukor
- 3 dl kókusztej
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
Keverd el a kétféle lisztetés a cukrot. Fokozatosan add hozzá a
kókusztejet, majd a tojástés a tojássárgáját. Gyúrj bel?le könny?
tésztát.
Ha vannak süteményszaggató bet?formáid, vajazd be ?ketés vágd ki a két
centi vastagra nyújtott tésztából – ez történik az eredeti receptben
is. Ha nincs, akkor vágd bel?le kisebb fánknyi darabokat, majd
közepesen forró tepsiben süsd meg (az eredeti recept szerint parázson
sütve az igazi, mindkét oldalának elég 1-2 perc).
Ha aranybarnára sült, készen van.