Konyhakultúra-konferencia

A Tokióban tartott találkozón a japán konyha jelenlegi helyzetét beszélték meg a meghívottak, akik között volt étteremtulajdonos, professzor, kutató, szakácskönyvíró és általános iskolában főzést oktató tanár.

„A japán konyha az egész világon egyre népszerűbb, de sokszor nem japános elemeket is belekevernek a külföldi szakácsok a japán ételekbe. Ahhoz, hogy a félreértéseket megakadályozzuk, nekünk is jobban kell ismernünk a saját ételeinket. Egyre nagyobb mennyiségben importálunk zsíros, félkész vagy instant ételeket, így ha nem vigyázunk, teljesen eltűnik a hagyományos, egészséges japán étrend. A legtöbb ország ételei közül a zsírosak a legfinomabbak, de ez nem igaz a japán konyhára. A japán ételek egészségességéről szóló tényeket kellene külföldön is terjeszteni”–mondták a fórum résztvevői. A Leideni Egyetem kutatója elmondta, hogy először Londonban nyíltak japán éttermek, majd Hollandiában (Amszterdamban 40 van), és onnan szivárogtak át a kontinens többi országába. Ugyanakkor az európaiaknak teljesen más képük van az ételről-nem a hal, hanem a hús az elsődleges.

Image

 

A Tokióban tartott találkozón arra az eredményre jutottak, hogy az ifjabb generációnak több sütés-főzési tanításra és a saját konyhakultúrájuk mélyebb megismerésére van szüksége.

Yomiuri

Related posts