Kína tiltakozik a tömeges orgiák miatt

A kínai kormány felszólította Japánt, hogy tanítsa meg állampolgárainak, miként kell viselkedni. Mindez azután került sorra, hogy fény derült egy többszáz japán turistát és rengeteg kínai prostituáltat érintõ botrányra.

A déli Zhuhai városban háromnapos orgiát tartottak – pontosan Kína japán elfoglalásának évfordulóján. A dühödt reakciókat követõen a kínai külügyminisztérium vizsgálatot indított.

A kínai média és az internetes beszélgetõ fórumok visszhangzottak a tiltakozástól, amikor kiderült, hogy szeptember 16 és 18 között egyfajta szexmaraton zajlott egy ötcsillagos hotelban, ahol 380 japán férfi és mintegy 500 prostituált szórakozott.

A külügyminisztérium szóvivõje így kommentálta az esetet:

– A Kínába érkezõ külföldi állampolgároknak be kell tartaniuk a kínai törvényeket. Reméljük, hogy a jövõben a japán kormány jobban felkészíti saját állampolgárait.

Az incidens komoly nacionalista és japán-ellenes érzelmeket korbácsolt, fõleg hogy sokan úgy érzik: az akció kifejezetten arra szolgált, hogy megszégyenítsék Kínát szeptember 18-án, amikor a japánok 1931-ben megkezdték Északkelet-Kína elfoglalását.

Az újságok szerint több kínai szemtanúja volt annak, hogy a japánok elismerték: kifejezetten a szex miatt érkeztek. Elmondták azt is, hogy a szálloda tele volt szabadon szeretkezõ turistákkal, akik a liftekben és más nyilvános helyeken folytatták az orgiát. A hotelszobák közti ajtók nyitva maradtak, és mindegyikben három-öt lány szolgálta ki a vendégeket.

A tartományi rendõrség szintén vizsgálatot indított, az egész hotelt átmenetileg lezárták.

Ez az incidens aláhúzza a két ország közti kapcsolat érzékenységét, mely a rohamosan bõvülõ kereskedelmi kapcsolatok (Japán Kína legnagyobb kereskedelmi partnere) ellenére megmaradt.

A japánok háborús magatartása (erõszak, szexrabszolgák) élénken él az idõsebbek és az oktatásnak hála a fiatalabb generációk emlékezetében. Az eset körül felkorbácsolt indulatok ellenére Dél-Kína valóságos mágnesként mûködik a szexturisták számára, mint például Hong Kong vagy Tajvan.

A csoportot egyébként a hotel marketingosztálya szervezte. A hotel madámja elõre felkészült a várható rohamra és hatalmas prostituált-csapatot állított össze.

Van olyan kínai honlap, ahová tizenötezer tiltakozó levelet írtak, kifogásolva a „nemzeti szégyent”, ami Kínát érte. Mások a japán termékek bojkottjára szólítanak fel.

Yahoo News

Related posts