K-1 torna, Las Vegas

7500 néző előtt, nagy meglepetéssel kezdődött április 30-án az amerikai Szuper Gála. A jelenlegi nagy kedvenc, az új amerikai csillagnak kikiálltott Carter Williams kikapott, méghozzá TKO-val a szinte ismertelen Mighty Mo-tól. A szerencsejáték fővárosában a fogadóirodák 10:1-re adták a mérkőzést, kifejezve ezzel az ismeretlen Mo esélytelenségét. A muay thai alapokkal rendelkező, és nagyon jó mérleget magáénak tudó Williams megnyerte a 2003. évi Las Vegas GP.-t, ráadásul úgy, hogy legyőzte Michael McDonaldot, és utána is 5 K-1 győzelmet söpört be zsinórban. Azonban most a 3. menet második percének a végén TKO vereséget szenvedett. Az első menetben a box alapokkal rendelkező Mo elsősorban testre támadott a láthatóan rosz formát kifogó címvédővel szemben. Fáradtsága jól látható volt, és ez később csak fokozódott, olyannyira, hogy a harmadik menetben beszüntették a mérkőzést.
A következő mérkőzésen Nobu Hayashi állt szembe Dewey Cooperrel. A japán származású, jelenleg amerikai színekben versenyző, nem túl jó mérleggel rendelkező Hayashi (muay thai) volt az esélyesebb, de 2-0-ás pontozással Cooper hagyta el győztesen a ringet. Cooper, a Fekete Kobra úgy nyilatkozott, hogy megnyerni érkezett a versenyt. Romboló ütései és combrúgásai ezt alá is támasztották, sőt több ugró rúgást is bemutatott, de elsősorban nagyon kemény kéztechnikáival döntötte el a küzdelmet.
Ezután lépett ringbe a már lassan „kihunyó csillagnak” titulált kanadai, Michael McDonald, aki a második menetben TKO-val (2R 1’25”) múlta felül Marvin Eastment.
A 39(!) éves McDonald azt mondta, hogy nagyon keményen edzett, és felkészülten érkezett. Ütései most is nagyon keményen ültek, bal-jobb kombinációit pedig olyan jól érvényesítette, hogy beszüntették a küzdelmet. Az utolsó mérkőzés az első körben a Tatsufumi Tomihara és Kelly Leo között zajlott. Tomihara Seidokan karatés, míg Leo kick-box sportoló. A japán már régen volt ringben, és óriási spiritjéről híres. A küzdelmes mérkőzés végén azonban Kelly Leo kezét emelték a magasba.
A Super Figth-ban a 2 méteres, 160 kg-os óriás Bob Sapp „szórakoztatta” a nagyérdeműt. Sapp maximálisan alulképzett a küzdősportokban, de egyedülálló izomtömege nagyon sok egymenetes győzelmet eredményezett már számára. Ez most sem volt máshogy Tommy Glanvillel szemben, hisz mindössze 33 másodperc kellett, hogy az amerikai futballista elsöpörje az „útjába kerülő akadályt”. TKO 1R 0’33”.
Ismét Mighty Mo lépett ringbe a maga 133 kilójával, de pusztán a tömeg nem volt elég Dewey Cooperrel szemben, aki egyértelmű pontozásos győzelmet aratott. McDonald az első menet második perce után TKO-val búcsúztatta Kelly Leo-t, nagyon meggyőző stílusban.
A fináléban komoly, látványos küzdelmet produkált a vehemens trónkövetelő Cooper, aki nagyon látványos bunyót mutatott be, de ez sem volt elég a rutinos, acélkemény McDonalddal szemben, aki 2002 után ismét megnyerte a Las Vegasi GP.-t, méghozzá egyértelmű pontozással. Super Fight-ban még kötelek közé lépett a zord külsejű, új-zélandi Toa, aki még az első menetben TKO-val kikapott a szintén jónevű Gary Goodridge-től.
Ezzel McDonald közel került az álmához, a K-1 torna döntőjének a megnyeréséhez.

Related posts