K-1 European League sajtótájékoztató

Rendkívül jó hangulatú sajtótájékoztatóba csöppenhettünk tegnap délután a budapesti Royal szálló egyik exkluzív különtermében.

Sajnos a műsorvezető nem volt igazán a helyzet magaslatán (úgy tűnt számunkra, hogy teljesen felkészületlen), de a kezdeti feszengés után mindenki felszabadultan eresztgette a poénokat. A hangulat megteremtésében mind a két sztárfighter, Goodridge és Ignashov is jelentős szerepet vállalt.

Egy kérdésre válaszolva Ignashov elmondta, hogy Thaiföldről érkezett egyensen Budapestre, és minden földi örömből kivette a részét az egzotikus országban. Aztán persze mosolyogva hozzátette, hogy a felkészülésre is szánt némi időt.

A fekete óriás Garry Goodridge elmondta, hogy nem készült speciálisan Ignashovra, bár tudja, hogy igen képzett küzdő. Szerényen azt is hozzátette, hogy tisztában van azzal, hogy Ignashov a világ élmezőnyébe tartozik – szerinte a legjobb tíz küzdő egyike -, míg ő csak a második vonalat képviseli, így preztizsveszteség esélye csak Iganshovot nyomhatja. Mindezek ellenére tudása maximumát fogja nyújtani a szombati derbin. (Egyébként a fogsora már teljesen rendben van, ezt

közelről is megtekintehettük.)

A nyolcas fogatból mindössze két versenyző volt jelen a sajtótájékoztatón: Nagy Tibor és Varga Tamás.

Nagy Tibi az új típusú felkészülésnek köszönhetően jelentős mennyiségű plusz kilótól szabadult meg. Azt mondta, hogy nagyon komolyan készült (ő kapta egyébiránt talán a legkeményebb ellenfelet egy igen harcos francia fiú személyében), és hogy egyáltalán nem fogja nyomasztani az a nézőszám, ami a spotarénában várható.

Varga Tamás szokásos módon a bátyjával, Varga Péterrel tréningezett és rendkívül jó formában érzi magát.

A szuperfightok résztevevői közül az előbb említett Varga Péter is megjelent a sajtótájékoztatón. Péter az elmúlt három hetet Hollandiában töltötte, ahol Peter Aerts irányításával készült a mérkőzésére.

Nagy izgalommal várjuk a szombati gálát, melynek kulisszatitkairól folyamatosan beszámolunk.

Schmidt Péter

Related posts