Jáde-brokkoli

Ropog, ragyog, zöld – akár az igazi jáde.

  • 1 nagyobb fej brokkoli
  • 1 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 kanál kukoricakeményítő
  • 2 kanál szójaszósz
  • 1 dl zöldségleves vagy víz
  • 2 kanál olaj
  • 2 kanál száraz fehérbor

A brokkolit mosd meg, távolítsd el a leveleit. Vágd falatnyi darabokra, a szárait pedig hosszában vagdald be két-három centi mélyen. Keverd el a keményítőt, a szójaszószt és a zöldséglevest. Tedd félre. A vokban hevítsd fel az olajat, majd a sót. Közepes lángon pirítsd meg benne a fokhagymát, majd add hozzá a brokkolit. Nagy lángon pirítsd 2-3 percig, majd add hozzá a bort. Tegyél rá egy fedőt és alacsony lángon párold tovább két percig. Öntsd hozzá a keményítővel elkevert levest, kevergesd, amíg besűrűsödik.

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések