Illatos vietnámi marharagu

Marhapörkölt, egzotikus tálalásban.

  • 1 kg pörköltnek való marhahús
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál chiliszósz
  • 12 mogyoróhagyma
  • 4 csillagánizs
  • 1 fahéjrúd
  • 1 citrom héja
  • olaj
  • 2 kanál cukor

A húst vágd 2-3 centis kockákra. A hagymát és a fokhagymát vágd apró kockára. A mogyoróhagymát hámozd meg, és hagyd egyben.

Egy serpenyőben vagy vokban melegíts fel három kanál olajat, majd süsd meg benne a hagymát, fokhagymát és a mogyoróhagymát. Amikor a hagyma kissé megbarnult, vedd le a lángról. A mogyoróhagymát szedd ki és tedd félre. A maradékot merd egy tálba. A serpenyőben ismét hevíts fel 3 kanál olajat és nagy lángon pirítsd meg benne a húst – egyszerre mindig annyit, hogy egy rétegben elférjen.

Egy lábasban tegyél fel egy liter vizet, add hozzá az apróra vágott pirított hagymát, a fahéjat és a többi fűszert, a citromhéjat kivéve. Tedd bele a húst, és alacsony lángon egy-másfél óráig párold. Kevéssel azelőtt, hogy a marhahús megpuhult, add hozzá a mogyoróhagymát és a citromhéjat. Nagyobb lángon, fedő nélkül rotyogtasd el a szósz nagy részét. Akkor kész, amikor a lé besűrűsödött és a hús is puha. Forró rizzsel tálald.

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések