Gyömbéres csirke

  • 1 csésze méz
  • fél csésze szójaszósz
  • 8-12 gerezd fokhagyma
  • fél csésze hámozott, apróra vágott gyömbér
  • 2 egész csirke, négy-négy részbe vágva, a hátukat távolítsd el
  • Egy edényben alacsony lángon kezd melegíteni a mézet, a szójaszószt, a fokhagymát és a gyömbért addig, amíg a méz teljesen elolvad. Egy alacsony tepsiben rendezd el a csirkéket úgy, hogy a bőrük lefelé nézzen. Öntsd rájuk a szószt. Takard le az egészet alufóliával és hagyd pácolódni egész éjjel.

    Tedd a tepsit az előmelegített sütőbe és süsd az egészet 30 percig. Ezután vedd le a fóliát, a csirkéket fordítsd meg úgy, hogy bőrük felfelé nézzen. Süsd újabb 30 percig (pontosabban addig, amíg a villával a csont mellé bökve nem jön több véres lé).

    Kapcsolódó bejegyzések