Goong Pad Nam Makham Piek – sült rák tamarindusszal

 

  • 6 darab nagyobb vagy 12 kisebb rák
  • egy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kanál cukor
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • 1 kanál tamarindusz sűrítmény 3 kanál langyos vízben elkeverve
  • 4 kanál olaj

 A fokhagymát kevés olajon pirítsd meg, majd szedd ki egy kis tálkába. A rák páncélját távolítsd el, az erét szedd ki. Forró olajban addig süsd a hagymát, amíg illatozni kezd. Add hozzá a szójaszószt, a tamarinduszt, a chiliszószt, a cukrot. Alaposan keverd el. Add hozzá a rákot és addig párold, amíg megpuhul. Tálaláskor hintsd rá a pirított fokhagymát. Forró rizzsel tálald (ha lehet, főzz hozzá jázminrizst).

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések