Elrabolta, megerőszakolta, majd elevenen megégette a diáklányt

A 19 éves Szacsiko Jamanét 2002. január 22-én rángatta be kocsijába és erőszakolta meg a vádlott, aki ezután petróleumot locsolt áldozatára, és egy öngyújtóval lángra lobbantotta. A férfi ügyvédje börtönbüntetés kiszabását kérte, a tokiói legfelsőbb bíróság azonban halálra ítélte a vádlottat.

A tokiói legfelsőbb bíróság jogerősen halálra ítélte kedden Dzsunja Hattorit a tizenkilenc éves Szacsiko Jamane brutális meggyilkolásáért, jelenti a Kyodo News hírügynökség. A 33 éves férfi a vád szerint elrabolta, megerőszakolta, majd elevenen megégette a főiskolás lányt 2002 januárjában. A legfelsőbb bíróság ezzel felülbírálta a korábbi, nem jogerős döntést, és életfogytig tartó szabadságvesztés helyett halálbüntetést szabott ki a vádlottra.

Kenjiro Tao, a bírói tanács elnöke az ítélet indoklásakor rámutatott az elkövetett bűncselekmény fertelmességére, és arra, hogy a vádlottban túl mélyen gyökerezik a „bűnelkövetői hajlam, ami igen kevés esélyt ad a rehabilitációnak”. A férfi ügyvédje börtönbüntetés kiszabását kérte védencére, mondván a vádlott magába szállt és bocsánatot kért tettéért, valamint azzal is érvelt a védelem, hogy ezek után igen kevés a valószínűsége, hogy ismét elkövetne egy másik bűncselekményt.

A halálos ítélet kihirdetésekor ismertetett tényállás szerint a 19 éves Szacsiko Jamanét 2002. január 22-én késő éjjel rabolta el a vádlott Misimában. A férfi berángatta kocsijába a főiskolás lányt és megerőszakolta. Ezután petróleumot locsolt áldozatára, és egy öngyújtóval lángra lobbantotta. A lány belehalt rendkívül súlyos égési sérüléseibe.

A legfelsőbb bíróság az első fokon hozott enyhébb ítélet felülvizsgálatakor és a súlyosabb ítélet kiszabásakor végül nem vette figyelembe a vádlott védelmében felhozottakat, amik szerint a szegénységben, brutális apa nevelése mellett felnőtt férfi nem gondolta át tettének súlyát és lehetséges következményeit.

index

Related posts