Bombát dobott az osztályba a diák

Egy 18 éves iskolás házi készítésű bombát dobott egy középiskola osztálytermébe. 58 diák megsérült, amikor a puskaporral töltött befőttesüveg felrobbant és üvegszilánkokkal borította el a tanár asztalának környékét.

A rendőrség letartóztatta a gyanusítottat, akinek máris megkezdték kihallgatását a Hikari iskolában elkövetett cselekményről. A diák indítékaira egyelőre nem derült fény.

Egy iskolás súlyosan megsebesült, neki a hasát és a lábát vágták meg az üvegszilánkok. Egy másik diák az ujját törte el. Tizenhét tanulót kórházba szállítottak.

A megsérült diákokból 37-en az osztályban tartózkodtak, a többi sérült a szomszéd termekből került ki, ők a robbanástól kaptak sokkot.

– Érthető módon a diákok közül többen sokkot kaptak – nyilatkozta Hironaka Jukio, az iskola igazgatója. – Soha nem tételeztük volna fel, hogy egy diákunk ennyire veszélyes anyagot hoz az iskolába – tette hozzá.

A bombát egy befőttes üvegből készítette a diák úgy, hogy puskaporral és más anyagokkal töltötte meg. A Kyodo hírügynökség szerint az üveg 20 centi magas lehetett.

Az üveg kigyulladt és abban a pillanatban felrobbant, ahogy a tanár asztalának vágódott – derül ki a jamagucsi rendőrség gyorsjelentéséből. A gyanusított még soha nem hiányzott az iskolából, kivéve a mai napot, amikor ellógta az angol órát, hogy véghez vigye tervét. Osztálytársai egyöntetűen csendes, magányos fiúként írták le, aki még akkor sem nagyon szólalt meg, ha a tanár kérdezte.

Japan.com

Related posts