A japán karácsony

Ez a cikkünk a volt Oszakai Idegennyelvi Egyetem (most az Oszaka Egyetem része) Magyar Tanszékének diákjai által készített Japán-magyar kulturális kislexikonból származik. Betekintést nyújt abba, hogy a japánok hogyan ünneplik a karácsonyt, emellett japánul tanuló olvasóinknak jó nyelvgyakorlási lehet?séget biztosít.

A japán karácsony

Japánban nincs sok keresztény, jóval több a sintoista és buddhista hív?. De december 24-én és 25-én a japánok is ünneplik a karácsonyt, csakúgy, mint a külföldi országokban.

Amikor közeledik a karácsony, a japánok a házukat karácsonyfával és Mikuláscsizmával díszítik. A város pedig tele van mindenféle csillogó-villogó dísszel és világítással.

Karácsonykor összejöveteleket rendeznek, a családban különleges ételeket és karácsonyi tortát esznek, illetve pezsg?t isznak. A gyerekek karácsonyi ajándékot kapnak.

A japán fiatalok a többi országhoz képest többen töltik a karácsonyt a kedvesükkel, mint a családjukkal. Ezért szenteste sokan asztalt foglalnak az éttermekben.

????????

?????????????????????????????????????????????????12?24,25?????????????????????????

?????????????????????????????????????????????????

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

?????? ???????? keresztény hív?
???? ???????? sintoista
??? ?????? buddhista hív?
?????? ????????? keresztény ország
??? de
?? ??? ünnepel
??? ???? közeledik
?? ??? otthon, háztartás
???????? karácsonyfa
???????? karácsonyi csizma
?? ??? díszít
????? fényl?n, csillogva
?? ???? ragyog, csillog
??? ???? lakoma
…???? …????? vmivel osszehasonlítva
??? ??? eltölt (id?t)
?? ???? vki szerelme, párja
???? ezért
??????? szenteste
???? ????? lefoglal
???? tele van

 

Related posts

Kommentelj