A Heiszei 100 tája 3.

Ezúttal Jamagatától Szaitamáig vándorolva nézzük meg, melyek azok a látnivalók, amiket a Jomiuri olvasói szerint mindenképp érdemes meglátogatni.

Zao-hegyek (Jamagata, Mijagi megye)

Zao az egyik legkedveltebb turisztikai célpont a Tóhoku-vidéken. Változatos síparadicsomai és melegvízű gyógyforrásai minden évben tömegeket vonzanak.

Macusima (Mijagi megye)

A Macusima-öböl a kisebb-nagyobb szigetekkel a három legszebb japán vidék egyikeként ismert.

Aizu-Vakamacu (Fukusima megye)

A város történelmi helyszínei közé tartozik a Curuga-kastély és az Iimori-hegy, ahol 1868-ban a Bjakkótai-zászlóalj tömeges öngyilkosságot hajtott végre. Híres a város az aizu-nuri nevű lakk-készítményeiről és kézzelfestett gyertyáiról.

Ócsidzsuku (Fukusima megye)

A város megőrizte Edo-kori struktúráját és az Edo-kori házsorok között járva megelevenedik a múlt. Februárban érdemes ellátogatni, amikor a helyi fesztivál keretében álló lampionokat tűznek a hóba.

Nikkó: szentélyek, templomok, japán cédruserdő (Tocsigi megye)

Nikkó az egyik legismertebb turisztikai célpont. A Tokiótól kb. egy órára fekvő kisváros arról híres, hogy az Edo-kori sógunátus megalapítójának, Tokugava Iejaszunak itt található a mauzóleuma. A nikkói szentélyek és templomok felkerültek az UNESCO Világörökségi listára is. Az 1200 éves múltat tükröző szobrok a buddhizmus és sintoizmus együttélésének szép bizonyítékai. Körülbelül 12500 japán cédrusfa övezi az utakat 35 kilométeren.

Hobikiszen-hajók a Kaszumigaura-tavon (Ibaraki megye)

A hófehér vitorlájú vitorláshajók lenyűgöző látványa köszönt minket, ha ellátogatunk a Kaszumigaura-tóhoz. A vitorlásokat régebben halászatra használták, ám jelenleg inkább turistahajókként szolgálnak.

Kuszacu gyógyfürdő (Gunma megye)

A Kuszacu forróvizű gyógyforrással a középpontban a Jubatake nevű vidék tele van hagyományos japán fogadókkal és onszenekkel.

Vonat Múzeum (Szaitama megye)

Számos ritka régi vonat látványa és minivonat-vezetési lehetőség tette a múzeumot a vonatrajongók Mekkájává. 2007 óta 2.5 millió fő látogatta meg a múzeumot.

Kavagoe (Szaitama megye)

Edo-kori raktárépület-stílusú házak sorakoznak a város utcáin, különleges hangulatúvá téve a kisvárost.

Nagatoro (Szaitama megye)

A Nagatoro Ivadatami furcsa alakú szikláit nemzeti természeti örökségnek jelölték. A gyorsfolyású Arakava-folyón tartott csónakos túrák nagyon népszerűek.

Related posts

Kommentelj