8.

Keddtől szombatig Tokióba mentünk.

Kedden fél 8-kor indultunk ki a reptérre (repülővel mentünk Oszakából Tokióba).

A vécéfülkében tévé szórakoztat


Tanár nem jött velünk. A reptéren gyorsan béreltem egy mobilt (csak a bankkártyámat kérték el, de még mindig nem vonták le a pénzt, kicsit kezdek aggódni). A Starflyer nevű légitársasággal utaztunk, a repülőgép teljesen fekete volt. Kicsit morbid.


Viszont az unalmas biztonsági videó helyett egy nindzsa-témás, érdekes videót adtak le.
http://www.youtube.com/watch?v=knN_L62vTIw
1 óra 15 perc múlva landoltunk a tokiói Haneda reptéren. Minden napra kaptunk napijegyet, amit a reptértől sajnos nem lehet használni. A monorail-t választottuk. Majdnem olyan jó volt, mint a Yurikagome-vonal.


Kb. 50 perc alatt értünk Jocujába, ahol a szállásunk volt. Az állomáson egyből találtunk egy alma-automatát.


A Tokyu Stay Yotsuyában szálltunk meg, nekem nagyon tetszett. Apartment-hotel, olyan, mint egy társasház apartmentekkel. Volt minikonyha, mosógép, lehetett kölcsönkérni vasalót. Miután lecuccoltunk, a szomszéd épület aljában levő kis étteremben ettünk.

Kiválasztod az ételt, bedobod a pénzt, kijön a jegy, amit odaadsz a pultban álló pincérnek…

…leülsz, és ha szólnak, érte mész a pulthoz…

…és eszel! Ez tonkacu-don.
Ezután a Bonjinsha kiadóba mentünk. A Bonjinsha adja ki például a Minna no Nihongo-t, de itt a lista a könyvekről, amiket forgalmaznak.
 

A betuszkoló ember is készenlétben állt

Először a kiotói metróban láttam ilyen biztonsági kapukat. Úgy hallottam, azért vannak, hogy az öngyilkosjelöltek ne tudjanak a vonat elé ugrani

Ilyen érintőképernyős italautomatát már láttam Ómijában…

…ilyet viszont nem, hogy néha az időjárásjelentést is mutatja
Szerdán délelőtt a tokiói magyar nagykövetségre mentünk, aztán ebéd után a Sumitomo-ba megköszönni a lehetőséget, mivel ők voltak a program (és a Japán-Magyar Együttműködési Fórum?) legnagyobb támogatói..

A Sumitomo épületei

Útközben láttuk a távolban a Sky Tree-t is


Este Oszaka P-vel és barátjával, D-vel találkoztam. Jött velünk A és egy otthon megismert japán ismerőse is. Sibuján találkoztunk Hacsikónál, és a kecskekávézóba mentünk.


Annyira nem nagy szám: a kávézón kívül van egy ketrecben két kecske, de mivel esett az eső, éppen csak a fejük látszott ki. Bent a kávézó semmi extra. Ittunk 600 jenért egy pohár sört, aztán megindultunk az OP által ajánlott helyre. Elfogyott a cigi, és A-tól láttam egy cselt: a cigiautomata melletti bárban a pultostól elkérte a TAPCO-kártyát. /A cigiautomaták csak ezzel a kártyával működnek, ami igazolja, hogy elmúltál 18 éves, de csak a városházán igényelhető./.
Útközben láttunk egy fugu-éttermet:

Ilyen, amikor fel van fúvódva…

…és ilyen, amikor nincs. Vagy ez nem is fugu? Hol vannak a tüskéik?
Egy igazi csehó (japán csehó), nagy terekkel, bent dohányzással. Itt 280 jen volt egy korsó, de valamiért aznap csak 120 jen. Ki volt írva, hogy aki meghagyja a sörét, az a teljes árat fizeti, így hát nem hagytuk meg :).

Related posts

Kommentelj