Vízigesztenye-leves rákkal

  • 100 g szurimi (rák-imitátum) vagy koktélrák
  • 2 teáskanál kukoricakeményít?
  • csipetnyi só
  • 2 kanál olaj
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 liter húsleves
  • 1 csésze víz
  • 1 doboz (konzerv) vízigesztenye, felszeletelve
  • fél csésze vékonyra szelt sárgarépa
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • csipetnyi ?rölt bors

A rákhúst hintsd meg a keményít?velés egy kevés sóval. Hagyd állni tíz percig. Hevítsd fel az olajat egy lábasban. Tedd bele a gyömbért, majd pár másodperces kevergetés után a rákotés pirítsd egy percig. öntsd rá a húslevestés a vizet, majd amikor felforrt, a vízigesztenyétés a répát. Alacsony lángon párold 4-5 percig, ügyelj, hogy a zöldég ne puhuljon le túlságosan. Add hozzá a maradék hozzávalókat. Forrón tálald.

Related posts

Kommentelj