Újabb csoportos öngyilkosság Japánban

Hét személy holttestét találták meg két autóban a rendőrök Japánban. A kocsikban talált fiatalok feltehetően öngyilkosok lettek. Az autókban széntüzelésű kályhákat és leragasztott ablakokat találtak a rendőrök.

 

Hét holttestet találtak Japán északi részén hétfő éjjel; a rendőrség kedden közölt feltételezése szerint újabb csoportos öngyilkosság történt.

Négy halottat – egy 35, egy 31, illetve egy 21 éves férfit és egy 23 éves nőt egy Nikkó városhoz közeli félreeső hegyi parkolóban találtak meg hétfő éjszaka a rendőrök. A holttestek egy bérelt autóban feküdtek; a feltételezett öngyilkosok búcsúlevelet is hagytak. A másik autóra az előző helyszíntől 50 kilométerre, Ninomija városában bukkantak kedden reggel, benne két férfi és egy nő holttestével.

Kályhával követték el

Mindkét járműben volt egy széntüzelésű kályha, az ablakokat ragasztószalaggal zárták le légmentesen. A halál oka valószínűleg szénmonoxid-mérgezés volt. Még nem tudni, van-e összefüggés a két eset között.

Japánban az utóbbi években igen gyakoriak a csoportos – főleg az interneten összeismerkedett emberek által elkövetett – öngyilkosságok. Ezzel a legutóbbi tragikus esettel együtt csak idén eddig húsz fő végzett csoportosan magával, tavaly ötvenöten, tavalyelőtt harmincnégyen követtek el csoportos öngyilkosságot Japánban.

Legutóbb február elején adtunk hírt arról, hogy kilenc ember egyszerre lett öngyilkos Japánban: az áldozatok akkor is autóban ültek, és szintén széntüzelésű kályhával idézték elő a mérgezést. A fejlett országok közül Japánban a legmagasabb az öngyilkosságok száma.

index

Related posts