Sikerült pár szót váltanunk a kyokushin E.B. indulóival

Szövetes Veronika, a +65 kg magyar indulója

Arra a kérdésre, hogy motiválja-e még az Európa-bajnokság 1 junior és 3 felnőtt E.B. arany után, a következőt válaszolta:

„Természetesen. Máshogy el se tudnám képzelni. Nem is annyira az eredmény, hanem hogy úgy küzdjek, hogy magam is elégedett legyek vele. Igazából ez ritkán sikerül. Én úgy éreztem, hogy a madridi E.B.-n elég jól meg tudtam valósítani az utasításokat, ám mégis ott volt egyedül, hogy kiestem. Szeretném, ha most igazán jól tudnék küzdeni.”

Török Dániel, a V.B. csapat tagja, az utóbbi idők legeredményesebb férfi versenyzője

„Teljesen más jellegű szakmai munkát végzek, mint korábban. Remélem, meg lesz az eredménye. Most vagyok a legkevésbé feszült a korábbi világversenyekhez képest, igyekszem jó eredményt elérni. Szeretnék kijutni a világkupára. Van bennem egy kis tartás attól, hogy eddig minden kontinensvetélkedésen dobogós voltam, és most, hogy támogatott versenyző vagyok, különösen nagy a teher. De az E.B. után biztosan jobban belemerülök a boksz tréningekbe, amiket már alapszinten el is kezdtem. Szeretném magam ott is kipróbálni.”

Jarábik Zsolt, a V.B. csapat tagja, az idei 80 kg-os bajnok. Az E.B.-n 90 kg-ban indul.

„Most, hogy Laci nem indult a magyar bajnokságon, Stefinek meg eltört a keze, Sensei Bencze megkérdezte, vállalnám-e a 90 kg-ot. Örültem, hogy végre nem kell fogyasztanom, és úgy étkezek, ahogy akarok. 85 kg körül vagyok most.

Ha nem is tudtunk úgy és annyit készülni, mint a világbajnokságra, azt gondolom, hogy így is elég jó formában vagyok, és a heti 8-9 edzést jobbnak érzem, mint a korábbi 10-12-t. Minőségben ezek a tréningek jobbak. Hosszú távon nehéz kivitelezni így a felkészüléseket, sokba kerülnek. Ezért szeptemberben ismét ki kell mennem Ciprusra, békefenntartónak, vagy ha ez nem sikerül, akkor szeretnék profi küzdelmekben is indulni. ”

Related posts