Tea felett g?zölt töltött shiitake
- 16 szárított shiitake gomba
- 2 ev?kanál fekete tea (ha lehet, lapszang szucsong, de igazából bármelyik ízesítetlen Twinings megteszi)
- 2 felvert tojás
- 1 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 csésze apróra vágott újhagyma
- 2 csésze hosszúszem? f?tt rizs
- 1 kanál szójaszósz
- ?rölt bors
- 2 kanál olaj
Óvatosan törd ki a gombák tönkjét, majd áztasd be langyos vízbe fél órára. Kapcsold be a rizsf?z?t egy liter vízzel. Hevítsd fel az olaj felét egy vokban vagy serpeny?ben, majd készítsd el a rántottát. Szedd ki a tojást a serpeny?b?l, majd pirítsd meg benne a maradék olajon a gyömbért, fokhagymát és újhagymát. Keverd el benne a f?tt rizst, öntsd rá a szójaszószt és ízlés szerint borsot. A tojást szabd szét kisebb darabokra és keverd el a rizzsel. Hagyd kih?lni, majd tegyél egy-egy kupaccal a shiitake gombákba. 15 percig g?zöld a rizsf?z?ben a tea felett.