Grillezett rák mézes teával
- 700 g tisztított, kierezett rák
- só
- 2 vékonyra szelt zöldhagyma
- 1 csésze erős fekete tea
- 2 kanál méz
- 2 kanál rizsecet
- 2 kanál szójaszósz
- 1 kanál frissen reszelt gyömbér
- frissen őrölt bors
Keverd össze a teát, mézet, ecetet, szójaszószt, gyömbért és borsot. Tegyél belőle félre fél csészével a mártogatáshoz, a maradékba pedig tedd bele a rákot. Tedd a hűtőbe (elég fél óra, de ha teheted, 12 órán át is pácolhatsz).
Közepes forróságú grillen süsd meg a rákokat mindkét oldalukon 4-6 perc alatt, amíg enyhe rózsaszínűre nem váltanak és kicsit megpuhulnak.
Az elején félretett szószt forrald fel, és alacsony lángon addig főzd, amíg kicsit besűrűsödik. Szórd bele a zöldhagymát.