Zöldséges sertésfalatok
- 2 csésze vöröshagyma, vékony karikákra vágva
- 2 kanál olaj a sütéshez
- 1 gerezd fokhagyma
- 250g sertésszűz
- 4 csésze, lehetőleg más-más színű kaliforniai vagy tv paprika
- 1 csésze vékonyra szelt gomba
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál chiliszósz
- 3 kanál száraz fehérbor
- 1 kanál szójaszósz
- 1 kanál kukoricakeményítő 2 kanál vízben elkeverve
- 1 dl marhahúsleves (lehetőleg sótlan)
A hagymát pirítsd meg egy teflon serpenyőben vagy vokban. Reszeld le a fokhagymát és tedd az olajba. A húsról távolítsd el a zsírt és hártyát, majd vágd 5-6 centi hosszú, fél centi széles csíkokra. Mindkét oldalát süsd aranybarnára. A paprikát mosd meg, magozd ki és a húsából vágj fél centis csíkokat. Tedd bele a gyömbért, paprikát, chilit, bort és szójaszószt.
Addig süsd állandó kevergetés közben, amíg a gomba puhulni nem kezd. A keményítős vízhez add hozzá a húslevest, majd öntsd a vokba. Kevergesd, amíg sűrűvé nem válik. Forró rizzsel tálald.