Vezetőségválasztó közgyűlés a Magyar Kyokushin Karate Szervezetben

A hétvégén Szolnokon ülnek össze az MKKSZ közgyűlésének tagjai, az a 65 klubvezető, akik döntenek majd a következő 4 év szakmai és gazdasági programjáról.

A házigazda shihan Furkó Kálmán elnök eknöki beszámolóját követi a bizottságok vezetőinek beszámolói, majd ezt követően a beszámolók után új választásokat tartanak majd.

Az elmúlt időszakban aranykorát élte az MKKSZ, hiszen mind létszámában, mind eredményességében és az általa szervezett események tekintetében Európa és a világ élmezőnyébe tartozik.

Legkiemelkedőbb eseményük a 2001. évi 2. Kyokushin Karate Világkupa, ahol Sztankó Rita és Szövetes Vera révén sikerült minden női kategóriában elhozni az aranyérmet.

Ez a sorozat csak folytatódott a 2002. évi budapesti Eb-n és az oszakai világkupán, ahol szintén kimagasló versenyeredmények születtek.

Szövetes Vera a világ egyik legjobb női versenyzője

Versenyzőik rendre az éremtáblán élején végeztek az európai élmezőnyben, Szövetes Vera révén még japán bajnokot is üdvözölhettünk.

Május végén nagyszabású EB budapesten

A 2006. év is igen mozgalmasnak tűnik, hiszen márciustól kezdődik a diákolimpia, áprilisban nyílt súlycsoportos bajnokság Szolnokon, majd ezt követi a május végi junior ls felnőtt EB Budapest frissen megépülő 5000-es sportcsarnokában.

Remek Sportdiplomáciai siker Karmazin György nemzetközi Branch Chiefi kinevezése is a szövetség életében.

A jövő szakmai és gazdasági tervei közé tartozik új szponzorok és támogatók megnyerése, amellyel a szakmai munka, a versenyzők felkészülési lehetőségei, a versenyek színvonalának további minőségi fejlődése várható majd.

A közgyűlés réászleteiről hamarosan tájékoztatást adunk.

Kalmár Árpád

Kyokushin media team

 

Related posts