Velencében startolt a Sky Crawlers

A japán animációs stúdió, a Production I.G bejelentette, hogy versenybe szállnak a 65. Velencei Filmfesztivál Arany Oroszlán díjáért a Sky Crawlers című új animével.

https://szaku.hu/wp-content/uploads/2022/03/*.jpg width=”219″ height=”310″ hspace=”6″ alt=”Image” title=”Image” border=”0″ />

.

Az Osii Mamoru („Ghost in the Shell”) által rendezett film egy sikeres könyv feldolgozása: az eredeti regényt Mori Hirosi írta és már nyolcszázezer példányt eladtak belőle. A történet egy kitalált világban játszódik, ahol örökös kamaszkorban élő fiatalok gyilkolják egymást repülőgépeken, a közönség szórakoztatására.

Tavaly egy interjúban Isii Tomohiko producer elmondta, hogy a manapság megjelenő animékkel ellentétben ez a film valóban olyan helyzetet mutat be, amilyenben sok fiatal találja magát. „Mivel Osii Mamoru rendező úgy érezte, hogy van egy üzenete a felnövő nemzedék számára”, mondta Isii, „úgy döntött, hogy együtt fog dolgozni a feljövőben lévő Itó Csihiro forgatókönyv-íróval és új rendezési stílust valósít meg, hogy valóban elérje a megcélozni szánt közönséget.

A filmet Osii régi társával, Kavai Kendzsivel késztíti, aki a Ghost in the Shell és a Death Note munkálataiban is részt vett. A szereplőknek többek közt Kikucsi Rinko (Babel) és Kurijama Csiaki (Kill Bill) kölcsönzi a hangját.

Ami a megvalósítást illeti: a film felváltva vonultat fel két- és három dimenziós jeleneteket új technikával, amely a rendező elmondása szerint forradalmi módon vegyti a kétféle módot.

A „The Sky Crawlers” augusztus másodikától fut 230 japán moziban.

Captain Japan

Related posts

Kommentelj