Tokiói városnézés I.

Ha nem utazási irodával jössz Tokióba, hanem magánúton, ez a cikksorozat neked szól. Kigyűjtöttük a kedvezményes utazási lehetőségeket, a legfőbb látnivalók árait és szállásfoglalós oldalakat.

Kezdjük az utazással!

Tokiói metróhálózat.(kandzsis)

Tokiói metróhálózat (angol)

Tokiói vasúthálózat (kandzsis)

Tokiói vasúthálózat.(angol)

Kombinálva a legnépszerűbb vasútvonalak és metróvonalak.(angol)

Azért érdemes ezeket átböngészni, mert ez alapján ki tudod választani, melyik jegy éri meg a legjobban.

A kedvezményes jegyeket itt gyűjtötték össze: http://www.tokyoguide.net/trans/ticket.html.de mivel japánul van, a legfőbb infókat lefordítjuk (az árak 1 fő, felnőtt részére):

Tokió egynapos metróbérlet:. 710 jen, ?????????? (Tókjó metro icsinicsi dzsósaken)

. . . . . .kétnapos metróbérlet: ..910 jen.

Az összes metróvonalon érvényes. Minden állomáson megvásárolható a jegyautomatákban (jegy-forma), illetve a bérletárusító helyeken kártya-formában. Utóbbit kevésbé veszíti el az ember és emléknek is jó.

Tokió városi üzemeltetésű metró-vonat-buszbérlet, egynapos: 700 jen . . .??????????? (Tókjóto kócúkjoku icsinicsi dzsósaken)

Ha aznap veszed meg, a városi üzemeltetésű vasútállomásokon és buszokon tudod megvenni, illetve a városi üzemeltetés? jegyautomatáknál.

Tokiói szabadjegy egynapos: 1580 jen : ??????? (Tókjó furí kippu)

A 23 kerület JR (vasút) vonalára, az összes metróvonalra, a városi üzemeltetés? metró-vonat-buszvonalakra jó. A JR állomások midori no madogucsijánál, a Tokyo Metro bérletárusító helyein és a városi üzemeltetésű metró/vonatállomások bérletárusító helyein lehet megvenni..

Buszjegy egynapos: 500 jen ???????? (Tókjó tobaszu icsinicsi dzsósaken)

Ha szeretsz buszozni, ez neked való. A városi üzemeltetésű buszokra jó.

Ha Odaibába vágyódsz:: 900 jen ?????????? (Odaiba júmei gururi kippu)

Azért éri meg, mert csak a Jurikamome monorail egynapos jegye 800 jen lenne, de ezzel a jeggyel vízibuszozni is tudsz. Megvehető a Jurikamome minden állomásán (elővételben csak a Sinbasi állomáson), a Hinode vízibusz-állomás irodájában, a Rinkai-vonal minden állomásán (kivéve ??-Ózaki)

Related posts

Kommentelj