Thai saláta sült malacból

Maradék sült malac (vagy más sült hús) gazdaságos újrahasznosítása.

  • 500g sertéssült
  • 1 csésze friss chilipaprika vagy 5 kanál erős chiliszósz
  • 2 kanál tamarindusz sürítmény
  • 2 kanál halszósz
  • 1 csésze vékony karikára szelt hagyma
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 3-4 kanál apróra vágott zöld korianderlevél

Ha friss chilipaprikát használsz, grillezd meg, amíg a héja más színűvé válik. Ezután kapard ki a paprika húsát és keverd el alaposan a tamarindusz sürítménnyel. Add hozzá a halszószt, keverd el alaposan. A húst vágd falatnyi darabokra, majd egy éjszakára tedd a hűtőbe a szószban. Hidegen, előételnek tálald (csak egy-két falatot), a hagymával és a korianderlevéllel díszítsd.

Kapcsolódó bejegyzések