Telefoninterjú Bencze Antal szövetségi kapitánnyal

Kielemezték az ellenfeleket

ImageRövid telefoninterjút készítettünk sensei Bencze Antallal, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet szövetségi kapitányával a Karate Expóra utazó magyar lányokról és a kiutazásról.

– Osu, Sensei, mikor utaztok?

– Szeptember 4-én 12.30-kor indulunk Budapestről, párizsi átszállással. 13-án fogunk hazaérni.

– Kik utaznak?

– Szövetes Veronika és Tóth Ivett a japán szövetség meghívottjaként, Ábrahám Edit, Bartók Júlia és Mezősi Marina pedig önköltségen. Én edzőként utazom.

– Hogy sikerült a felkészülés?

– Alapvetően jól, bár a végén sajnos beszaladtak kisebb-nagyobb sérülések.
Verán most is ott a teljesítmény kényszer, hisz tőle mindenki aranyat vár. A világkupához képest még egy kicsit jobb formában van, továbbfejlődött.
Ivettnek is sikerült a megbeszélt taktikát begyakorolnia, ő is jól láthatóan fejlődött az elmúlt időben. Bár nehéz lesz neki, hisz egy nagyon kellemetlen, könnyűsúlyú, pörgős, gyors ellenfele van.
Edit is jó állapotban van, bár kissé nehezen veszi fel a tipikus japán küzdőstílust, de talán neki van erre a legkevésbé szüksége, látva riválisát. (A Szaku szerezte meg a sorsolásokat! :)) Feltehetően a saját stílusát tudja majd bunyózni.
Marinának és Julcsinak ez elsősorban felkészülési verseny a jövő évi Eb-re, ráadásul ők könnyűsúlyúak.
Marina megsérült egy kicsit – meghúzódott az oldala, így nem tudott az utolsó hetekben teljes értékű munkát végezni, de kondicionálisan alapvetően jó állapotban van.
Julcsit nagyon motiválja ellenfele személye, de nehéz küzdelem lesz, hisz több mint 70 kg, Julcsi 50 kg-os súlyával szemben.

– Sok sikert és jó utat kívánunk a csapatnak. Reméljük, minél többször jelentkeztek majd Japánból.

– Köszönjük szépen, igyekszünk.

Image

Related posts