Tanácsadókat az iskolákba

Oszaka prefektúra vezetősége válaszképp a nemrégiben történt tanárgyilkosságra, tanácsadókat küld az iskolákba, akik segítséget nyújtva a tanároknak, mind a szülőkkel, mind a gyerekekkel különböző témájú vitákat, beszélgetéseket tartanak, illetve orvosi ellátást is nyújtanak.

A hét tanácsadó a prefektúrai kormányzatnak lesz alárendelve, az iskolakörzeteket hét részre osztják, így minden tanácsadó a saját körzetében levő iskolákért lesz felelős. Mindez 738 millió jenbe fog kerülni Oszakának. Az intézkedés szükségességét az bizonyítja, hogy felmérések szerint 2003-ban 8655 középiskolás és 1842 általános iskolás diák tagadta meg az iskolába menést. Ezt pedig a családi problémákkal lehet magyarázni.
A korábban közölt intézkedést, mely szerint biztonsági őröket küldenek az összes általános iskolába, most kibővítették: a mozgássérült tanulók iskoláiba is elhelyeztek biztonsági őröket, így az őrzött iskolák száma 733-ról 760-ra nőtt. Korábban szintén felkérték már a helyi lakosságot, hogy csoportokat alakítva felügyeljenek az iskolák területeire, illetve környékére, most egy fórumot is felállítanak, hogy kivizsgálják azon tanulók körülményeit, akik nem hajlandóak iskolába menni, és tanácsokat adjanak nekik.

                                                Yomiuri Shimbun

Related posts